Probează outfit-uri alese de un stilist, la tine acasă. CUM NE DESCOPERIM STILUL PERSONAL – The Outfit

CUM NE DESCOPERIM STILUL PERSONAL

Am pregătit pentru tine un ghid complet care te va ajuta să-ți descoperi propriul stil vestimentar. Încearcă sa găsești un răspuns la întrebările din acest articol și cu siguranță îți vei găsi inspirația pentru a crea ținute în care vei străluci! 

Dar înainte să discutăm despre stilul vestimentar, hai mai bine să discutăm despre tine

Ai tendința ca în fiecare dimineață să deschizi ușa sifonierului și realizezi că nu ai cu ce să te îmbraci? Ne pare rău să te dezamăgim…dar nu ești singura! Pentru a rezolva această problemă, ia-ți câteva minute și încearcă să găsești un răspuns la următoarele întrebări:

 • E doar o zi în care chiar nu am inspirație sau devine deja o obișnuință?
 • Recent am trecut prin anumite schimbări în viața mea care m-au determinat să-mi modific stilul vestimentar? (am devenit mamă, am schimbat jobul sau pur și și simplu m-am mutat în alt oraș)?
 • Nu mă inspiră noile trenduri? (nu pot ține pasul cu acestea) 
 • Corpul meu a trecut prin anumite schimbări? (am slăbit sau m-am îngrășat, mi-am schimbat culoarea părului…?) 

Toți acești factori – și mulți alții – influențează radical percepția pe care o avem despre noi. E foarte dificil să ne găsim pe noi când trecem prin anumite schimbări care ne tulbură realitatea, dar uneori e de ajuns să realizezi motivul pentru care nu îți găsești inspirația, să-l conștientizezi și apoi să încerci să găsești o rezolvare! 

Mai mult decât atât, dacă începi să-ți identifici stilul vestimentar îți va fi mult mai ușor să te exprimi! Ești pregătită?

CE ÎNȚELEGEM PRIN STILUL VESTIMENTAR?

De fapt, la TheOutfit nu ne oprim doar la aspectul unei persoane când vorbim de stil. Stilul tău personal este o reflecție a personalității tale, dorinței și a nevoilor tale; toate deodată depind de stilul tău de viață, momentul în care te afli și imaginea ta.

CE ETAPE EXISTĂ ÎN CĂUTAREA STILULUI PERSONAL? 

Identifică preferințele

 • Deschide sifonierul…ce culori vezi în mare parte? Ce fel de materiale și croieli porți de obicei? Accesoriile, gențile, eșarfele și pantofii – toate astea spun ceva despre tine. 
 • Pune-ți întrebarea asta: de obicei mă îmbrac pentru mine sau pentru altcineva? Asta e cea mai grea întrebare, cel mai dificil lucru pe care îl poți face. Închide ochii și gândește-te: ce haine te fac să te simți bine, să fii tu? 
 • Ia notițe: oricând vezi ceva ce îți place, îți atrage privirea (pe social media, în filme, pe stradă…) notează ce te inspiră, ținutele acelea care te fac să întorci privirea pe stradă. În acest mod vei putea construi referințe care îți vor spune și mai multe despre tine, despre stilul tău personal! 

Identifică punctele tale forte

 • Fiecare dintre noi este diferit. Chiar dacă ne-am putea clasifica ca având o anumită formă sau anumite caracteristici, nuanțe ale pielii sau culori ale părului, amintește-ți că ești unică. Aceste categorii sunt disponibile doar pentru a te ajuta să faci câteva alegeri și să încerci diferite lucruri.

Tonul pielii, culoarea ochilor, înălțimea, formele șoldurilor, a bărbiei, modul în care stai, rotunjirea obrajilor, lungimea gâtului…. lista este aproape interminabilă, dar toate aceste lucruri te fac cine ești! 

Ia-ți timp să te privești pe tine în oglindă. Fără să te judeci, încearcă să-ți analizezi caracteristicile fizice, punctele tale forte. Lista asta te-ar putea ajuta să îți identifici cele mai bune piese vestimentare:

 • Care e forma corpului meu?
 • Ce culoare mi se potrivește mai bine?

Identifică stilul de viață

Întreabă-te cât timp petreci în fiecare zi și săptămână pentru diferite activități: muncă/studiu, alături de prieteni sau de familie, cât timp petreci cu tine? (ai găsit răspunsurile?) Încearcă să te gândești la asta în procente: ”îmi petrec 5% din timp în fiecare săptămână….„ După ce găsești răspuns la aceste întrebări, îți vei putea identifica mai bine nevoile și dorințele! 

Identifică bugetul

Din nou, îţi oferim o serie de întrebări care te vor ajuta să înţelegi mai bine preferinţele pentru anumite piese vestimentare:

 • Cumpăr multe haine ce au un buget destul de mare?
 • Prefer să cumpăr mai puțin, dar să investesc în haine cu o calitate superioară care vor rezista mai mult?
 • În general, cumpăr haine în fiecare lună?
 • În mare parte, cumpăr haine în funcție de anotimp? 
 • Cumpăr spontan, sau caut o piesă care îmi va completa un outfit pe care îl am acasă?
 • Sau toate cele de mai sus? 😀 

Ai răspuns sincer acestor întrebări? Good for you! Tocmai ce ți-ai completat autoportretul real. Asta înseamnă că te cunoști mai obiectiv și acum poți începe să îți identifici stilul personal! 

CUM ÎȚI RECUNOȘTI STILUL PERSONAL?

Ai încredere în articolele basic

Articolele basic sunt piesele acelea atemporale, care nu stau prea departe de garderoba ta sau de bagajele tale, cele pe care deseori ajungi să le cumperi de două ori fără să-ți dai seama. Acestea sunt hainele care vor sta la baza stilului tău.

Organizare

Încearcă să-ți organizezi hainele într-un mod diferit! Câteodată, chiar și faptul că nu vezi în fiecare dimineață aceleași haine te va ajuta șă treci peste sentimentul acela că ”nu am ce să port„

De ce să nu le organizezi pe culori? Așa vei putea vedea ce porți cel mai mult și s-ar putea să te determine să călătorești pe teritorii diferite din punct de vedere cromatic. Chiar poți încerca combinații de culori pe care nu le-ai experimentat niciodată. Cine știe? Asta ar putea fi o soluție creativă pentru rutina ta din punct de vedere a stilului personal! 

Testează un nou trend!

Ai luat notițe despre anumite ținute pe care le-ai văzut într-o vitrină sau le-ai observat de ceva timp? Ai văzut anumite piese pe care le-ai iubit de la prima vedere? E timpul să încerci ceva nou! Un anumit imprimeu, un guler mai crazy sau o croială asimetrică…îndrăznește și încearcă! 

Acesta este motto-ul stiliștilor personali: încercăm pe cât posibil să te determinăm să ieși din zona ta de confort! Pentru că atunci când te vezi într-o lumină diferită, poți schimba și modul în care te vezi pe tine. Acest lucru depășește estetica; este un pas spre încrederea în sine! 

CUM SA ASOCIEZI OPȚIUNILE DE STIL PERSONAL?

Ne-am gândit la câteva sfaturi care să te ajute să îți perfecționezi stilul personal.

MODA TRECE, STILUL ESTE ETERN„

Gândește-te la ce a spus Yves Saint Laurent și nu te lăsa acaparată de orice trend! Cu toții avem preferințele noastre când vine vorba de trenduri. Într-un sezon simți că te poți ghida după o anumită culoare….dar în altul îți spui: „în nici un caz” poate urăști dungile, dar sunt peste tot pe stradă! Poate că asta nu înseamnă că ar trebui să te oprești, ci din contră chiar ar trebui să-i dai o șansă.

Nu uita de accesorii

O rochie purtată cu un colier lung sau cu un ceas bărbătesc va spune multe despre tine şi personalitatea ta. Eşarfe, bijuterii, genţi, purtate în locuri obișnuite, de ce nu, sau în orice situație îți dorești: experimentează și lasă-ți imaginația să zburde. 

Nu uita de articolele tale favorite

Ca multe dintre noi, avem acele piese vestimentare favorite pe care le tot purtăm. Sacoul acela moștenit de la bunica noastră care e puțin purtat, o eșarfă pe care o prietenă a uitat-o la tine, dar te care nu poți lipsi pentru ă te face să te simți atât de bine sau o jachetă pe care pur si simplu ai cumpărat-o într-o vacanță, dar pe care o iubești chit că nu mai este în trend…

Toate aceste lucruri sunt parte din personalitatea ta și din povestea vieții tale. Și știm sigur că au locul lor în stilul tău și în viața ta. 

Din cap până-n picioare

Am tot povestit despre faptul că imaginea ta nu reflectă hainele pe care le ai în garderobă; tunsoarea și culoarea părului, manichiura făcută sau nu, tatuaje, toate acestea spun ceva despre tine. Așa se întâmplă și cu alegerile pe care le facem în momentul în care achiziționăm haine, nu e mereu atât de ușor să-ți dai seama ce-ți dorești cu adevărat. Nu ezita să cauți sfaturi din partea unui profesionist: stilistului tău personal….

Uneori, ai nevoie de cineva care să arunce o privire din exterior pentru ca tu să ai o viziune mai clară despre tine. 

Noul mod de shopping

Ținute alese de un stilist pentru tine, în confortul casei tale.

Comandă un set

Vrei mai multe tips & tricks, idei de ținute sau sugestii? Urmărește @theoutfit.ro pe Instagram